Circularicity

Vastgoed zit letterlijk vast. Maar is alles wat vast is, in de toekomst niet waardeloos? Moeten we niet veel beweeglijker bouwen, met de tijdelijkheid in het achterhoofd? En uiteraard circulair. Maar niet alleen circulaire gebouwen, circulaire bouwmaterialen, maar ook circulaire vastgoedexploitatie en duurzame ecosystemen van mensen in de stad.

 

In deze workshop behandelen we verschillende invalshoeken van circulariteit; van stad, gebouw & mens. En kijken we wie daar, welke rol in kan spelen. We vertalen het samen met de mensen in de workshop naar creatieve concepten en nieuwe kansen voor jouw bedrijf.

Social Buildings

Vast-goed wordt los-goed. Fluide en qua kasstroom minder goed te voorspellen. We willen mensen op een andere manier binden aan het gebouw. We gaan van contract naar relatie. Community building is een belangrijke strategische peiler om dit te doen. Vastgoed gaat om mensen, niet om stenen. Om liefde, aandacht & service. Zonder mensen, geen waarde in de stenen.

 

Hoe verbind je mensen met elkaar in een waardevolle community waar succesvolle vastgoedexploitaties op kunnen draaien? In deze workshop werken we met het team aan de essentie van community building, de opbouw en organisatie, ontwerp en technologie om het te ondersteunen, en natuurlijk het verdienmodel.


Over de ins & outs over community building.

Digital Exellence

De digitale transformatie in vastgoed is nog maar net begonnen. Maar één ding is zeker: De hele klantreis in deze markt digitaliseert. Simpelweg omdat de consument zelf – de mens – steeds digitaler wordt. Wat betekent dit voor de service die we als eigenaren, vastgoedmanagers kunnen leveren? Wat betekent dit voor het verhuurproces en het beheer van gebouwen?

 

Het mooie van digitalisering is ook, dat we onze interne processen beter gaan sturen. Veel meer inzicht krijgen in onze consumenten; hun behoeften, bewegingen en overwegingen. Dit alles wil je actief inzetten om het management gebouwen verder te verbeteren. Digitale excellence voor operationele excellence.


In deze workshop delen we onze visie hoe je de klantreis in vastgoed digitaliseert en de service verbetert.

Design Sprint

Samen doen

De kunst is, om dingen te gaan doen. Dingen maken, testen, uitproberen, voelen, bouwen. Niets is zo frustrerend als praten over innovatie en daarna overgaan tot de orde van de dag. Innoveren is uitproberen.

 

Voor deze fase van innovatie gebruiken we de methodiek van de design sprint. Deze methodiek is ontwikkeld door Google Ventures. Met deze beproefde werkwijze leiden we een team in 1-3 dagen door ontwerp, prototyping en testfase met klanten. Afhankelijk van het type uitdaging, brengen we experts uit ons netwerk vanuit andere sectoren aan tafel. Zodat meteen een multidisciplinair team ontstaat, dat de klus met jouw collega’s kan klaren.


Deze methodiek is bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe producten of verbetering van bestaande, en uitermate geschikt voor digitale projecten.

Workshops

We richten ons op thema’s als klimaatverandering, digitalisering & lifestyle, omdat deze onderwerpen nieuwe inzichten geven hoe we met de stad en gebouwen om willen gaan.


Per seizoen hebben speciale thema workshops. Maar je kunt ook een workshop op maat aanvragen.

De voorloper van innovatie is creativiteit. Creativiteit is geen aangeboren talent, zoals John Cleese ooit in een briljant college vertelde. Het is een modus operandi. We moeten open zijn en ‘buiten kunnen spelen’. Met anderen. En net zo lang op een probleem blijven kauwen, tot er iets ontstaat.

 

Als we een workshop geven, zorgen we voor deze open sfeer & creativiteit. Het is een think-, work- & sketch-shop ineen. Rondom een innovatief onderwerp presenteren we een visie, die tot denken aanzet, waarna we eraan werken en inzichten schetsen die we later met elkaar delen.

Innovatiescan

Weten waar je staat

Als mens, als bedrijf, wil je altijd weten waar je staat. Hoe innovatief ben ik? Hoe innovatief is mijn bedrijf? Hoe effectief zijn we in innoveren? Een spiegel geeft inzicht en brengt je verder.

 

Met een innovatiescan brengen we de staat van innovatie van een bedrijf in beeld. Middels gesprekken en onderzoek. Vrij pragmatisch. Sluiten de business modellen van het bedrijf aan bij de nieuwe wereld? Hebben de mensen de vaardigheden, bijvoorbeeld qua digitalisering & ondernemerschap, om een rol van betekenis te spelen? En daarin bedoelen we ook de top van de organisatie. Hoe ziet het kennisnetwerk van het bedrijf eruit? Is het een afspiegeling van de toekomst? Hoe experimenteel is het bedrijf?


Waarom wel een audit op cijfers en niet op innovatie? Weet waar je staat.

0

Kantoor

Spaces Zuidas

Barbara Strozzilaan 101

1083 HN Amsterdam

 

Spaces Vijzelstraat

Vijzelstraat 68

1017 HL Amsterdam

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
Heb je een vraag?